De eeuwige zoektocht
Dagmar Rijff / Fontys Theater | NL
Onder de vlag van Fontys Hogeschool voor de Kunsten [FHK] volgen honderden studenten een beroepsopleiding. Het is de Brabantse wieg voor regisseurs, choreografen, spelers, dansers performers, musici en docenten. Extra vreugde: Boulevard is al jaren de uitgelezen plek voor hun afstudeervoorstellingen en ontmoetingen met publiek.
De voorstelling ‘De eeuwige zoektocht’ gaat over maakbaarheid en perspectief. Hoeveel regie heeft de mens over het eigen geluk? En moet je daarvoor niet eerst onderzoek doen naar jouw definitie daarvan? Dagmar gebruikt klassieke zang ter illustratie van dagelijkse situaties. Daarnaast uit ze haar gevoelens en gedachten achter de piano met haar zelfgeschreven liedjes. Ze zingt over haar grootste angsten en verlangens, waarbij ze het niet schuwt om kritisch naar zichzelf te kijken. De sketches zijn een reflectie op reeds gemaakte fouten en waanideeën, opgevolgd door een filosofische kijk op ‘Hoe nu verder’?
Een voorstelling waarbij u wordt overdonderd door een bak energie, veel decibellen en – let op! – hersenspinsels die u hoogstwaarschijnlijk aan het denken zetten. U bent gewaarschuwd. ;)
Boulevard & Fontys
Nieuwe tijden, nieuwe scherpte. Want weliswaar was De Entreeprijs jarenlang een gekend festivalonderdeel van Boulevard en FHK, maar beide partijen vinden het tijd om de lakens op te schudden. Kortom: niet langer een wedstrijd-met-vak-en-publieksjury, maar het accent op kennisdeling, ontmoeting en uitwisseling. In alle soorten en maten: tussen afstudeerders en publiek, tussen afstudeerders en professionals. Het past bij de wens van studenten om door gesprekken en werksessies in de Dom - de grote, transparante koepel voor denken & doen in het Zuiderpark - te reflecteren op ontwikkelingen in de maatschappij en de kunstensector. Tegelijkertijd blijft live ontmoeting met publiek essentieel. In Huis73 zullen dan ook de presentaties van acht voorstellingen plaatsvinden. Zo krijgt zuidelijk talent zichtbaarheid. Ook bieden Boulevard en FHK reflectie van kunstenaars en programmeurs op het afstudeerwerk inclusief gesprek[ken] met de betrokkene.