La Goddam Voie Lactée
MAYDAY/Mélanie Demers | CA
In den beginne was er een oerknal. Ook dans? Ja, bewijst Mélanie Demers in La Goddam Voie Lactée – vrij vertaald De godverdommese Melkweg. Om haar scheppingskracht te tonen, heeft deze Canadese choreograaf echt geen zes etmalen en een rustdag nodig. Ze kan het overtuigend in 75 minuten.
- NEDERLANDSE PREMIÈRE -
Zelf noemt Mélanie dit danswerk een feestelijke, heidense mis. Hij is opgedragen aan de kracht van levende wezens – mieren, wolven, nomaden, collega’s op het werk, you name it – om een groep te vormen. De roedel, de kudde, de samenlevinkjes in groot en klein. Hun verbindende kracht biedt tegenspel aan de rouw waarin deze eeuw gedompeld lijkt.
La Goddam Voie Lactée toont vijf vrouwen, elk op haar eigen uitkijkpost. Soms springen ze de arena in. Daar ontwerpen ze hun universum, vieren het en wissen het weer uit. Zo ontstaat een reeks kleine oerknallen – telkens een nieuw gemeenschappelijk begin. Wat La Goddam Voie Lactée extra aantrekkelijk maakt, is de veelzijdigheid van de performers en hun genres. De voorstelling biedt niet alleen dans, maar ook spoken word, theater en waanzinnige melkwegmuziek van singersongwriter Frannie Holder. Eerder verraste Mélanie Demers met Icône Pop en Animal Triste op Boulevard.
NB: de inleiding die voorafgaand aan deze voorstelling zou plaatsvinden is vanwege productionele redenen komen te vervallen.
A work that is at turns dramatic, humorous, grotesque, and poetic, forming a fragmented but solid artistic whole that exhibits total commitment.
La PresseIdee en regie: Mélanie Demers
Tekst en choreografie: Mélanie Demers in samenwerking met de performers
Performers: Stacey Désilier, Frannie Holder, Brianna Lombardo, Chi Long, Léa Noblet Di Ziranaldi
Understudy: Misheel Ganbold
Repetitieleider: Anne-Marie Jourdenais
Dramaturgie: Angélique Willkie
Muziek: Frannie Holder
Licht ontwerp: Claire Seyller
Kostuums en attributen: Elen Ewing
Technische regisseur en management: Hannah Kirby
Geluid: Benoit Bouchard
Productieleider: Mélanie Primeau
Met dank aan: Alexandre Pilon-Guay