Boulevard Affairs

In dagelijkse werksessies staat een praktijkvraag centraal. Die kan afkomstig zijn van de Boulevardorganisatie, een maker en/of partners. De sessies zijn deels open voor publiek, deels besloten. De volgende Affairs vinden plaats op het festival:

Vrijdag 2 augustus: Future Feels – Landen in het veld 1 [BESLOTEN]

Als onderdeel van het uitwisselingsprogramma met de studenten van Avans Creative Innovation en Fontys Academy of the Arts komt Future Feels twee keer samen als Boulevard Affairs. In deze Affair gaan studenten met professionals uit het werkveld in gesprek over de zakelijke kant van onze sector, en hoe je je als nieuwe maker in het veld daarin kunt manoeuvreren. Hoe maak je een begroting, waar vind je passende fondsen, hoe schrijf je een aanvraag? Daarover gaan ze in gesprek.
 

Zaterdag 3 augustus: Prikkeltalk - Schweigman&

“We zijn collectief overprikkeld,” Steeds meer mensen, jong en oud, gaan er aan een overdaad van stimuli onderdoor. Het aantal burn-outgevallen stijgt. Zijn we als samenleving collectief overprikkeld? En waarop baseren wij dat? Aannames, persoonlijke ervaringen?


Tijdens de Prikkeltalk buigen we ons met theatermaker Boukje Schweigmann, ervaringsdeskundigen, zorgmedewerkers en beleidsmakers over deze vraag. Boukje Schweigman trapt de Prikkeltalk af met een presentatie over prikkelverwerking. Hoe verwerken je brein en lichaam prikkels en wat gebeurt er op dit moment in de maatschappij dat zoveel mensen kampen met aandacht problematiek? Ook vertelt ze over hoe haar dat geïnspireerd heeft om te komen tot de serie theatrale ervaringen onder de noemer Prikkel en in het bijzonder Binnenste Buiten, het werk van Schweigman& dat deze editie op het festival te zien is. 

Aansluitend aan de Prikkeltalk vindt er een panelgesprek organiseren waar ervaringsdeskundigen en zorgmedewerkers hun kennis en ervaringen kunnen delen met elkaar en met jou als publiek!
 

Meer informatie over de Prikkeltalk

Zondag 4 augustus: Alexandra Broeder/Tijd van de Wolf

In deze werksessie gaat Alexandra Broeder in gesprek met Sara Hermanides over de betekenis van dromen, als boodschapper van onze ziel. Als onderdeel van deze sessie zal Sara live twee dromen duiden van mensen uit het publiek. Wil je hiervoor in aanmerking komen, stuur dan een mail naar: hanna@festivalboulevard.nl. 

Deze editie van Theaterfestival Boulevard is van Tijd van de Wolf de rituele voorstelling Memoria te ervaren. In navolging van de Droomtempels van de oude Grieken, waar mensen naar toe trokken voor heling, doet Tijd van de Wolf onderzoek naar de hedendaagse betekenis van dromen en heling. Welke betekenis kunnen dromen en visioenen hebben in het herstellen van ons zielsleven, in een tijd waarin de psychiatrie een bio-medische wetenschap is geworden?

Meer informatie lees je hier

Maandag 5 augustus: Duurzaamheid & Events [BESLOTEN]

Daad bij woord. Dat is de essentie van duurzaamheid op Boulevard. Bij Boulevard nemen we daarom duurzaamheidsmaatregelen op verschillende terreinen zoals energie, mobiliteit, eten en middelen. Deze maatregelen laten zien dat we op de gouden weg zitten, want in 2023 is het gouden Green Key certificaat behaald. Maar het blijft een zoektocht: Hoe je het ook wendt of keert: een festival kost elektriciteit, water en andere grondstoffen, veroorzaakt vervoersbewegingen – zowel van publiek als van artiesten – en levert afvalstromen op. Hoe ga je als organisatie om organiseert om met situaties waarin idealen botsen met de realiteit? Hoe kunnen we met een nuchtere blik naar duurzaamheid kijken, zonder in te boeten op ambities?


Pepijn Muller, hoofd Horeca & Duurzaamheid bij Theaterfestival Boulevard gaat in deze besloten sessie in gesprek met beleidsmakers, organisatoren van evenementen en horeca aanbieders over hoe je duurzaamheid kan borgen binnen de kaders die er liggen voor een evenement. (Programma, locaties, financiën). Waar begin je en wanneer stop je?
 

Dinsdag 6 augustus: Future Feels – Landen in het veld 2 [BESLOTEN]

Als onderdeel van het uitwisselingsprogramma met de studenten van Avans Creative Innovation en Fontys Academy of the Arts komt Future Feels twee keer samen als Boulevard Affairs. In deze Affair gaan studenten met professionals uit het werkveld in gesprek over de zakelijke kant van onze sector, en hoe je je als nieuwe maker in het veld daarin kunt manoeuvreren. Hoe maak je een begroting, waar vind je passende fondsen, hoe schrijf je een aanvraag? Daarover gaan ze in gesprek.

Vrijdag 9 augustus: Onderzoekspresentatie Transformative Listening - Sounding Bodies & Fontys Hogeschool

Transformative Listening is een onderzoek naar (nieuwe vormen van) publieksinteractie in het licht van de grote actuele maatschappelijke en economische transformaties, en de rol die kunst(beleving) daarin kan spelen. Als onderdeel van Transformative Listening begeleiden onderzoekers Arthur Kok en Frank Slijpen elke dag op Boulevard nagesprekken bij Acoustic Encounters van Sounding Bodies. Daarvoor gebruiken ze nieuwe methodieken, zoals actieonderzoek en ontwerpgericht onderzoek, met de gedachte zo een rijker beeld te schetsen dan mogelijk is met bestaande kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden. Naast de toenemende focus op impact vinden ze het belangrijk om de diversiteit van perspectieven recht te blijven doen. Behalve in nagesprekken, werkten de onderzoekers ook in het repetitieproces mee met Sounding Bodies.


In deze Affair presenteren zij de eerste resultaten van het onderzoek. Tegelijkertijd laten ze zien hoe een andere manier van onderzoek doen naar publieksinteractie eruit kan zien.
 

Meer informatie lees je hier

Zaterdag 10 augustus: Creative Access [BESLOTEN]

Wat betekent radicale toegan­ke­lijkheid binnen de podiumkunsten in de praktijk?
Creative Access is veel meer dan alleen maar een toevoeging van gebarentaal, ondertiteling en audiobeschrijving aan theaterwerk. Het nodigt uit tot een inclusiever maakproces. Vanaf het begin van het productieproces wordt inclusiever gewerkt. Dat betekent dat gereedschap om een voorstelling toegankelijk te maken (denk bijvoorbeeld aan gebarentaal, audiodescriptie) als artistieke ingrediënten worden meegenomen bij het maken van de voorstelling.

Hoe kan het podiumkunstenveld deze jonge maar belangrijke beweging omarmen én faciliteren? Als toegankelijkheid niet langer incidenteel is, maar een integraal onderdeel wordt van de culturele sector, moeten we gaan werken met anders opgebouwde budgetten, andere productiemodellen en tijdsindeling. Ook moeten we naar een meer veelzijdige interpretatie van excellentie en kwaliteiten.

Wat hebben de makers precies nodig? Hoe kunnen de fondsen hen faciliteren? Hoe kunnen producenten het proces anders inrichten? En zien programmeurs de waarde in van deze nieuwe artistieke taal?

Boulevard voert graag een open gesprek over inclusief theater maken met stakeholders uit de sector; met visionairs en pioniers, podia en financiers.

Theaterfestival Boulevard bedankt:
  • Gemeente 's-Hertogenbosch
  • Den Bosch Partners
  • Provincie Noord-Brabant
  • Fonds Podiumkunsten
  • VSBfonds
  • Fonds21
  • Vriendenloterij Fonds
  • Creative Europe Programme (EU)
  • Gieskes-Strijbis Fonds
  • Dioraphte
  • VandenEnde Foundation
  • Fonds ZOZ
  • Jeugdfonds Sport & Cultuur
  • Jan van Hoof Galerie
  • Apap
  • Feminist Futures
  • Performing Gender